Långpromenad till Ålleberg

Nikon D3100 + AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8
Som jag berättade igår så var vi på långpromenad till berget. Det tog cirka tre timmar att gå dit för att kolla runt på landskapet och sedan komma hem igen. Övre bilden visar relativt bra på hur långt det var. Berget som syns vid horisonten är Mösseberg och där under ligger lilla söta staden Falköping. 
 
"Det är sånt här som får livet att kännas lite längre." Och ja, verkligen. På vägen dit värkte hela benen och jag svor inombord att jag valde att ta berget utanför Falköping. När man väl var uppe kunde man vila sina ögon på landskapet och hur solen börja gå ner i horisonten.
 
Planerna idag är rätt simpla: Snart hoppa iväg till jobb och ikväll vila kroppen genom att anstränga den kreativa hjärnan! Målet var på bergets höjd

Iphone 4,
Instagram: bymichaelao
 
Jag har börjat bli bättre att inte knäppa tio bilder på ett och samma ställe utan försöka välja ut varsamt inställningar för att sedan ta ett djupt andetag innan jag tar kortet. Vilket är bra! Vem orkar kolla igenom 300 bilder en kväll efter långpromenad? 

Jag vet inte exakt hur långt det var, och jag vet inte hur lång tid det tog att gå upp och ner. För jag är inte direkt personen som håller koll på sådant. Förvånadsvärt att jag ens rör mig överhuvudtaget. Fast vad gör man inte när det är bra fotoväder och man har laddat batterit? 
 
Till vidare får ni nöja er med en fin estetisk bild på berget. Bilderna kommer antagligen inte redigeras förrän senare idag, eller (mer troligt) imorgon efter jobbet. Ha det bra sålänge, små jordbor! Bilpauser med kameran

Nikon D3100 + AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8
 
Det finns två motiv jag tycker om lite mer till skillnad från andra fotokategorier: dokumenterande, vilket kan räknas som nästan allt. Och naturfotografi, för naturen är grym. Landskap, ljus, färg och bara vackert. Man behöver inte fixa någonting själv utan alla motiv är framför fötterna på en. Det är bara att man själv måste öppna upp och se det som finns så nära.
 
Bilderna är ifrån några dagar sedan då jag och min sambo åkte från Östergötaland och hem. Eftersom resan tar närmre tre timmar och det finns vackra platser på vägen så tog vi en fotopause på vägen. Rekommenderas starkt! Åk lite tidigare, för att stanna till och se vilket underbart landskap vi lever bland! 
 
Idag är det perfekt väder för långpromenad med kameran, så för att inte slösa bort för mycket tid nu framför datorn så avslutar jag redan här för att vandra utåt mot det okända (fast mycket kända).