Lotus Girl

 
Återigen har jag tvingat mitt huvud att iallafall försöka gå utanför min "comfort-zone". Alla konstnärer kämpar mot att ta första steget utanför cirkeln (/eller in till cirkeln). Även fall det är bra att utveckla det egna så kommer man till slut komma fram till ett stopp och därefter tar varje steg en halv evighet. Detta kan du möjligtvis lösa genom att försöka på något nytt. Ny stil. Nytt objekt att måla. Något utmanande än "de gamla vanliga".
 
Plus att om du målar samma objekt hela tiden så kommer din kreativitet till slut försvinna. Den kommer tröttna. Eller ah, jag kan ju inte för säkerhet säga att detta gäller alla konstnärer, men det gäller mig. Ha det i tankarna när du läser det jag skriver, att jag utgår oftast utifrån mig själv. 
 
Min utmaning: Att inspireras av någon. Analysera stilen, ta de element du tycker om och förvandla det till något eget. Senaste tiden har jag börjat följa flera nya konstnärer (per dag) och varje dag får jag en ny idé som är inspirerad av deras stilar. Dessa skriver/skissar/förklarar jag i mitt "Let's do something"-block.
 
När jag började på "Lotus girl" hade jag bara en vilja: måla med ink och blyerts. Och efter ett tag in på skissen: Utveckla mitt djup i målningar så de inte blir så "platta". Jag känner personligen att jag har uppnått mitt mål med gott resultat. Jag kan med ett gott samvete säga att hon är klar, och med en väldigt stor säkerhet säga att om ett år kommer jag fnissa åt mitt försök för min kunskap på konst kommer vara dubbelt.
 
Men whatever; Vi är människor och vi utvecklas varje dag!
Så se till att utveckla någonting idag, för även om du inte försöker på riktigt så kommer du lyckas. Du kanske blir bättre på matlagning, bättre på att promenera, bättre på att handla klimatsmart eller helt enkelt proffs på att stressa av i soffan. Var dig själv och kom ihåg att du förtjänar att må bra oavsett vad.
 
Tack för mig!
 
Work in progress:
 
 Vi har fått vårat paket från Australien!

Förra året vid jul så skickade vi en stor box med svenskt godis och annat till min sambos kompis i Australien. Till exempel: Tomteskum, julmust, kaviar, choklad med mera och i julklapp fick hon en korsstygnad Sailor Moon (för hon är galen i Sailor Moon). Och för några dagar sedan fick vi vårat paket! Vi pratade via skype igår kväll eftersom vi var tvungna att få instruktioner hur man äter på rätt australinskt sätt, plus att hon ville se vår reaktion när vi åt allt australienskt godis. 
 
I paketet fanns det:
 • Vegemite
 • "Dairy Milk with Vegemite" - Choklad med fyllning av Vegemite
 • "Dairy Milk" - En påse med vanlig choklad och en med björnar fyllda med karamel.
 • Twistes - Typ ostbågar
 • Red skins
 • Milo - Oboy liknande pulver, som enligt dom ska vara nyttigt och fyllt med protein
 • Chicos - Gelébebisar. Seriöst, det var bebisar....
 • Cherry Ripe - Choklad med körsbärsfyllning, mycket god.
 • 100's & 1000's - Strössel mer eller mindre. En viktig ingrediens när man ska göra "Fairy bread"
 • Violet Crumble - Väldig konstig choklad. innehållet påminner om godis som fanns när jag var liten.
 • Wizz Fizz - Socker. Socker. Och mer socker. Vi räkna ut att det är sannorlikt att det är mer socker i en påse Wizz Fizz än vad det är faktiskt socker.
 • Klistermärken från Australiska Räddningstjänsten - Så söta, näbbdjur är söta.
 • Santa's Lip scrub - från LUSH (I was like wow.. damn.)
Jag tror jag fått med allt som var med i påsen. Jo, juste! Våra julklappar/presenter har jag inte skrivit med, men det gjorde jag mest för att de inte syns på bild - eftersom vi öppna dom efter jag tog bilden. Jag fick den finaste blomkransen någonsin och Andreas fick en finfin mössa eftersom hon vet att det är kallt i sverige. Då fick vi förklara att det må vara kallt, men nu går vi mot varmare väder och behöver inte längre mössa eller tjocka kläder. 
 
Min blomkrans är handgjord av Jess och hon har planer på att sälja. Hittills har hon bara gjort för skoj skull till sig själv, kompisar och som presenter, men snart såå kanske även ni kan beställa en blomkrans. Ska lägga upp en bild på den vackra skapelsen hon gjort för mig senare idag/imorgon/någon dag. För även om klockan är relativt mycket så sitter jag fortfarande i slö-kläder och ska snart byta om till målar-kläder. 
 
VEGEMITE.
Det viktigaste, och vidrigaste, i hela paketet. Att jag nästan glömde skriva om den upplevelsen är ju skamfullt. Fast det är sant vad ska jag säga mer än att det var förjävligt? Salt och äckligt, helt enkelt inte min smak på pålägg/mat. Hon sa ungefär detsamma om kaviar när hon smaka på det. Så jag antar att vi är kvitt när det gäller att tvinga på personen på andra sidan jorden att smaka på äckliga/goda saker. Dock, måste jag erkänna att chokladen med Vegemite fyllning var relativt okej. Inte äcklig, men inte jättegod.
 
Slutligen.
Nu kommer vi inte behöva köpa godis på vääääldigt länge. Bara efter igår fick jag världens sockerkick, och då så bet jag bara en liten bit för att smaka. Det var inte kul och absolut inte en känsla jag skulle vilja uppnå igen. Suck, jag förstår varför jag slutade med godis för ett bra tag sedan.
 
Det kommer vara väldigt underhållande att "lura" mina nära och kära att testa lite australinskt gott, heh.
 
Ha det underbart, 
Puss!Jag drar till Danmark!

Åka till Danmark mitt i veckan?! Ja, det är sant och man skulle kunna anta att eftersom jag är ung vuxen så drar jag neråt mot gränsande länder bara för att handla in årets förbrukning av alkoholisterade drycker, men jag är inte som alla andra och kommer därför inte ens röra tyska gränsen (fastän jag kommer vara riktigt nära).
 
Jag ska vara sällskap för min kära mor som ska ner och para min Älskipälski (Elohopea, Finsk Lapphund, min gris). Detta var något jag haft inskrivet i kalendern i flera månader, men det har alltid känts så långt bort så jag har inte riktigt tänkt på det. Sedan POFF så är veckan helt plötsligt här. Det är nästan läskigt hur snabbt veckorna rullar...
 
Min resa börjar nu vid klockan 15.00 med tåg för att möta upp mamma, därifrån fortsätter resan direkt mot Danmark. Övernattning där och sedan hem igen ifall det är lyckat.
 
Det känns konstigt att åka mitt i veckan. Men yaya, nu måste jag dubbelkolla så jag har allt med mig. Fan, kamera ska med! Jo, precis. Får ta de sista minutrarna att kolla igenom vad jag har med, och mer viktigt: vad jag inte har med mig.
 
Hörs om några dagar igen! 
 
Bild från Elohopea's förra kull.
Mor och dotter; Ella & Ravna