Micha Ö.

Halloween Pumpa i papper mache
Till en början var det tänkt att jag och min bror skulle göra varsin cool pumpa under hans besök i Falköping, men på grund utav att det första steget var mer tidskrävande än vad jag trodde fick han övergiva projektet till mig.
 
Tålamod är ett måste, men jag kan säga att jag är grymt glad och har det största leendet nu när jag kollar över på min nya kompanjon, Mr Pumpkin. Han pryder vardagsrummet med stolthet och ger våra besökare vackraste leendet som kan ges.
 
Jag har inte de mest anvancerade sakerna hemma, och när jag skapar något så tar jag först och främst det jag har. Att köpa nytt är i många fall mycket onödigt. För att förklara hur han kom till måste jag tyvärr börja förklara historien. Från tre veckor tillbaka. Men jag ska försöka förklara enkelt och snabbt:
 
1. Ta soppåse - fyll med tidningar.
Liten påse ger en liten bebispumpa. Och en stor ger ett monster. Vilket du kan lista ut själv. Sedan ett tips, som jag själv skulle tänkt på, är att stoppa den med tidningsbitar och inte tidningssidor. Bitar är lättare att dra ut sedan när den ska tömmas vid steg #.
 
 
2. Ta ett vanligt snöre och cirkulera runt påsen tills det blir "veck".
Spelar ingen större roll vad för snöre det är. Utan bara det håller ihop.
 
3. Täck påsen med Papier-Maché
Kladdigaste delen av hela skapandet, och jag föreslår skydd till platsen där det ska skapas. Hur du gör massan kan du hitta på Unga Fakta, finns även tusen andra sidor som kan förklara. Det är bara att googla och du finner ditt svar.
 
4. Låt torka
Detta är delen jag snacka om längre upp. Det tar tid. Man måste ha tålamod. Och man kan inte annat än att längta tills den dag då man kan lyfta upp den och fortsätta sin resa. För mig tog det närtill en vecka för den att torka fullt.
 
5. Planera - rita - skär ut
Jag visste ungefär hur min kära Pumpa skulle se ut, eftersom jag hade väntestund på en vecka, och precis som rubriken lyder så är det bara att rita och sedan skära ut. Jag använde min skalpell.
 
 
5. Töm från innehåll
Här har vi anledningen varför jag tipsade om att ta små tidningsbitar och inte sidor med tidningar. Det tog nästan en timme och jag gjorde nästan sönder den .. ett antal gånger. Så töm jävulskapet som om det var hjärnceller från en hatad.
 
Första lagret finspackel
 
6. Bygg ut
Jag valde att ta närmaste, finspackel, men hade väl planerat att bygga ut med byggsats som går att hitta på Panduro. Fast finspackel funkade fint. Det är bara fantasin som stoppar din kreativitet. Man kan säkert använda grus och lim om man så vill, sedan vad som är smidigast och snyggast får man avgöra själv.
 
Efter några lager och halvdags arbetande
Färdig med utbyggnad och slipad
 
7. MÅLA
Var inte snål med färger nu och släng på allt du kan. Låt inte ditt inre kritiska jag stoppa dig att sätta rosa prickar eller lila ögonbryn. Allt ser bra ut på en pumpa. Tror jag.
 
Färdig målad 
IT'S ALIVE!
 
9. Ta ett glas saft med din nya kompanjon! 
Det finns inget bättre än att fira en ny vänskap med ett stort glas saft medans månen lyser klart på molnfria kvällshimlen. Om man tycker det är förläskigt är det också möjligt att ta glas saft under dagen, eller ute bland folk.
 
 
Ha en grymt underbar & läskig halloween allihopa!
Glöm inte att visa extra respekt mot de som inte finns bland oss längre.
Och mot dig själv, drick vatten.