Dagens verk: Princess Mononoke, San & Moro

 
"I'm not afraid to die! I'd do anything to get you humans out of my forest!"
 
Princess Mononoke, film av Studio Ghibli, är en av mina favoriter. Om du inte sett någon av Studio Ghibli filmerna så är det dags nu oavsätt om du är 15 eller 70 år gammal. Kanske inte jätteintressant för dig som är äldre nu när jag tänker efter. Eftersom Hayao Miyazaki vinklar sina filmer till unga och barn.
 
Jag är som några vet sedan innan intresserad av Japans kultur i alla dess medel. Varför jag föll för "Princess Mononoke" finns många förklaringar på.
1. Den är grymt vackers animerad. Naturen är otrolig!
2. Älskar historien: Kampen mellan själviska människan och starka naturen. (Någonting vi borde prata mer om.)
3. Filmen innehåller gudar, andar och massor av djur.
 
Målningen är i storlek A3 och målad med Promarker, vilka färgerna syns på bilden över. Nu när jag är klar så har jag alltid samma problem. Vad ska jag göra med mitt verk? Rama in, lägga undan och glömma, sälja. Alltid samma problem, men för nu tänker jag att jag ska söka upp en bra ram till nyaste skapelsen och därefter hitta en bra plats på våra lite för fyllda väggar.
 
Work in progress:God morgon - Ohayoo

Plugg/skiss från 15 Januari -15
Godmorgon, en ny dag har grott fram. Och det är äntligen helg. Igen.
 
Fast helg betyder inte alltid ledighet och vardagar betyder inte alltid trötthet och plågor. Inte för alla iallafall, och för mig så har inte helg eller vardag någon direkt skillnad. Förutom att på helger får jag inte skuldkänslor att gå upp kl 11 ta min kopp kaffe och gå runt i morgonrock fram till (mycket) senare. Tofflorna får jag inte glömma nämna. De är viktiga för en lugn och harmonisk morgon.
 
Jag önskar er en god morgon och god fortsättning.
Nu när kaffet är slut är det dags att försöka vakna "på riktigt".Personlig kalender 2016

 
Även fast vi lever i ett teknologiskt samhälle så har jag aldrig funnit det lika roligt och praktikst att planera genom mobilens kalender. Det är för, vad säger man, 'inom ramarna'. Man kan inte måla eller anpassa till sig själv. Och man kan inte använda gulliga klistermärken! (usch. hemsk tanke.)
 
 
Förra året var första året jag målade en personlig inspirerad framsida till min kalender och jag kände att jag ville göra det på nytt i år. Ett förenklad självporträtt i en egen stil (serie-inspirerad?) och jag får absolut inte glömma nämna det självklara - årets djur: apan! (kinesisk atrologin)
 
Onödig/nödvändig fakta: Nyår infaller  vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari. Variationen beror på att den kinesiska kalenderns månader inte är lika långa som i vår gregorianska kalender.
I år byter vi från Getens år till Apans år den 8 februari 2016. *
 
Framsidan är målad med Faber Castell och Promarker. Sen förra året har jag införskaffat mig mer Promarker nyanser och hade därför möjligheter när jag färglade framsidan till årets kalender.
Plus att jag ska inte ens börja lägga upp punkterna med hur mycket jag har utvecklats under bara 2015. 
 
Nu får jag återgå till verkligheten och sluta skriva mina blandade ord på detta digitala medel. Dagens uppgifter är få, men även de måste göras.
- Plugg
- Skriva, skissa och andra medel för att pausa plugget lite
- Mer plugg.
 
Tack för mig,
Ni är grymma. Och fan, det är fredag!