Akryl tavla: Civilization 5 + Little big planet

 
Efter många timmars arbete med tårar och glädjeskutt så blev den en dag helt plötsligt klar. Jag tog ett steg tillbaka och spanade över en nya varelsen jag givit livet, och ja, till och med min grymt kritiska hjärna blev stolt. 
 
De spelintresserade kommer först och främst känna igen sackboy ifrån Little Big Planet, och ifall ni inte lägger märkte till den stora referensen till Civilization V (bakgrunden och ikonerna längst upp) såå... blir jag inte arg. Det var inte förrän jag blev tillsammans med min sambo som jag fick höra att det fanns, och vad det var, men det är ett väldigt intressant strategi(krigs)spel. Dock skulle jag aldrig lista ut spelknepet. På Tropico så skriker alla mitt namn och jag hamnar alltid på något vänster i landsskuld.
 
Det känns alltid tomt efter när man lämnat ifrån ett arbete man jobbat med, i vått och torrt, i flera veckor. CIV+LBP brukade stå i hörnet vilandes i staffliets famn och le mot mig varje dag jag lyfter fram för att utveckla den något mer. Men nu ligger den hemma hos dens rättmätiga ägare och det värmer mitt hjärta över att veta att den kommer bli, och förbli, älskad av någon utöver mig.
 
Nu är det bara att hoppa på nästa tåg, tatueringskiss. Till någon speciell.
Ha det bra, så hörs vi snart igen.
 
 
 
 
PS: Denna gjordes klar för ett rätt bra tag sedan nu, men på grund av att denna tavla var en födelsedags-beställning så kunde jag varken publicera bilder under tiden som jag arbeta eller direkt när jag var klar. Men eftersom den nu är fraktad, levererad och framme i den rättes famn, så kan jag publicera och skryta hur mycket jag vill om denna skapelse. Tack för mig.Kvällsskiss: Tomb Raider, Lara Croft

målad efter referensbild (länk)
 
Tomb Raider är en av mina absoluta favoritspel, men tyvärr inte den titeln som ligger högst i "antal spelade timmar". Och jag säger tyvärr för att det är ett grymt spel, och det spelet som ligger högst inte är i närheten av samma skönheten. Tillbaka till ämnet...
 
Jag bestämde mig inte så länge sedan att testa på en x-antal-dagars-konstutmaning och valde till slut den mest lämpade för mitt mål: "30 Days of Art Improvement Challenge". Jag gör den mestadels för min egen utveckligsskull och kommer därför kanske inte lägga upp varje ynka dag. (Så som att jag inte lägger upp mitt dagliga kladd på alla post-it-lappar.) Den verkade riktigt rolig, och utmanande, och den passar utmärkt för att tillfredsställa min tanke över att bli så bra som möjligt innan 2015 är slut. Och med få dagar kvar; Vad passar inte bättre än dags-utmaningar?
 
Jag har hittills bara hunnit med de tre första. Vilket i kronologisk ordning är: Självporträtt, stilla figur/kropp (kroki) och figur/kropp i rörelse. För att inte göra om gårdagens uppgift igen så valde jag att ta något mer actionfyllt. En (Spel-)Karaktär. Den coolaste kvinnliga karaktärer jag funnit mig förälskad i hittills; Lara Croft. 
 
Jag är mindra nöjd än vad jag borde vara, men jag är också mer nöjd än vad jag brukar vara över mina egna verk. Och det, mina vänner, är ett gott tecken!
 
Imorgon blir det vidare i konst-listan och jag kommer möta helvetet själv:
"4. Draw a part of the human anatomy you have trouble with. x20, with atleast 5 being skeletal/musculature studies"
 
Kan ni, och vågar ni, gissa vilken del av människokroppen jag alltid försöker undvika?
Oavsätt vad.En till kväll med rörelse och jobbiga vinklar

En till kväll med rörelse, jobbiga vinklar och felaktiga streck.
 
Kroki är mycket givande och glädjen när man inom tidsramen lyckas få till rätt proportioner är större än min lycka på julafton. Detta är mitt tredje tillfälle på kroki kurs och bara under dessa få har jag fått ett starkare öga över vad som är viktiga streck och vilka som inte är.
 
Efter tre tillfällen, nästan 6 timmar, så har jag producerat 30 st papper fyllda med olika rörelser och ställningar. Och som du redan har märkt så målar jag flera på ett. Vet inte riktigt varför, men mest logiska är ju att jag inte vill slösa tid. För att vända blad till nästa "slösar" ju faktiskt min tid.
 
Jag tror jag har förklarat detta någon gång innan på mina kroki-inlägg, men en av de problem jag kände innan jag började kroki var "Hur fan ska jag hinna måla en fucking kropp på 1 min? Det är inte möjligt." Men träning ger färdighet! 
 
Jag låter bilderna avsluta detta inlägg, och därmed säger jag hejdå redan nu. Så hörs vi nästa inlägg. Btw: Var inte rädd att kommentera vad ni tycker (kritik är alltid bra) eller om ni har någon cool idé över vad jag ska måla (för aldrig dumt med extra idéer). Vad som! Jag skulle älska och höra vad ni tycker!
 
 
1 min:
 
3 min:
De två till vänster: 3 min. Högra: 5 min
 
5 min:
Närbild
Närbild.
ca. 9 min: