Porträttstudie hela dagarna

   
 
Som du märker genom bilderna har jag koncentrerat mig väldigt mycket på porträtt, till och med gjort en skulptur. Anledningen till detta är enkel: jag vill förbättra min kunskap och förmåga att måla människor. Ansiktet är nummer ett på min lista, sedan får jag väl (tyvärr) ge mig in på att studera händer och fötter.
 
Min tid på skolan, Skövde Konstskola, har varit helt underbar och jag har lärt mig så otroligt mycket. Lite tråkigt att jag snart redan gått klart min första termin, men på den ljusa sidan så har jag en termin kvar och x antal år att fortsätta lära mig allt som går.
 
Mitt tips till alla er som också vill förbättra er porträttkunskap är enkel och kort:
     - Måla alla och så många ansikten ni ser!
Det är inget fel att måla av. I evigheter har människan lärt sig genom att härma. Måla människor från internetbilder, måla din vän, måla av den främmande personen på tåget, måla av någon som fikar. Studera hur ljuset faller in över ansiktets muskler, hur de olika musklerna formar sig i förhållande med varann. Sedan kan du alltid fokusera dina studier på bara näsor/bara ögon i alla olika former.
 
Träning ger färdighet!
Igår skissade jag upp en ungefärlig plan för mitt första (lite) större porträtt. Denna kommer göras i akryl och än sålänge så ser jag verkligen fram till slutresultatet.
 
See you next time!
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo