Julen är här och jag vill klaga lite

 Bara några dagar kvar till Julafton och jag är en klassisk svensk som längtar till sommar och sol. Det är tråkigt att prata om vädret, men det är så vi gör. Vi pratar om vädret när vi inte har annat att tala om. Vi kan börja detta klagsamma inlägg med att prata om vädret, du och jag(, men mestadels jag). Först och främst; Vintern är knappt här. Snön kommer och går - så som chokladen gör i en chokladälskares skafferi. Det är en hemsk hatkärlek. För man vill att det ska ligga kvar, men varje gång man kollar efter så försvinner lite mer. För det andra; Det är fortfarande kallt och vidrigt, men för största del bara kallt. Kylan biter tag i kinderna som gammelsläkten gjorde när man var liten och fluffig.
 
Vädret är inte det enda jag tänkt klaga på. Jag har även filosoferat om julen överlag. Menar tänk på de som inte har familjer att fira med, eller de som har familj - men inte får/vill fira med dom av olika anledningar. Tänk på de som helt enkelt inte har råd att köpa klappar och därför får förklara för hens barn att "Tomten kommer inte i år.". Juletider har övergått till tiden då "alla barn ska vara glada" om de får dyra julklappar. Vart tog kärlek och gemenskap vägen?
 
Ta mig med en nypa salt. För jag vet att det inte är så hemskt som det låter, men det är fortfarande någonting jag tänker på och någonting jag tänkt på de senaste jularna. Om jag hade kunnat skulle jag bjuda in alla ensamma och sorgsna själar på en stor julmiddag med musik och dans, men jag är bara en simpel konststudent med hål i fickorna.
 
Suck, kort sagt så vill jag bara ha tillbaka jul som består av gemenskap och kärlek.
 
Jag behöver inte dyra julklappar med fancy inslagning. Om jag skulle önska mig någonting i år så skulle det kort och konsist vara:
- Kärlek.
Det är kliché som fan, men vet du vad? Jag är lite kliché på många olika sätt.
 
Kärlek borde bli årets julklapp. (Även fast VR är jäävligt coolt.)
 
Puss och kram!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo