Uppnådde veckans mål!

 
bymichaelao @ IG
 
Jag är inte personen som skriver inlägg på bloggen varje dag, som ni själva märker, men jag vill att ni ska veta att jag försöker att skriva så ofta jag kan. Vilket blir så ofta jag har någonting att skriva om eller när jag har ett behov att skriva blandade ord av olika slag.
 
Idag har jag egentligen bara en sak att ta upp: Studie och skryta om att jag är duktig.
 
Igår blev jag klar med veckans studieschema hela två dagar innan ny vecka! Och jag borde tillägga att det är första gången jag blir klar redan på vardagen, sorgligt nog eftersom det är 14 veckor in på kursen (he). För er som inte vet det än eller helt enkelt missat det så pluggar jag Japanska Grundkurs på distans via Göteborgs Universitet. Jag har alltid haft en kärlek för japansk kultur och har under en (väääldigt) lång tid kollat på massvis av anime. Så varför jag pluggar japanska är väl då något mer förståeligt antar jag.
 
Innan jag kliver vidare i livet så måste jag säga att lära sig ett nytt språk som är så långt bort ens egna hemspråk är ... krångligt, men galet intressant. Jag vet inte vart jag ska börja, men jag tänkte förklara det så som när jag förklarar till bekanta om det Japanska språket. De har olika räknesätt beroende på vad du räknar. Till exempel (skrivet i Romanji för att göra det förståeligt):
1 (siffran): Ichi
Klockan 1: Ichi-ji
1 människa: Hitori
1 objekt (avlångt): ip-pon
Listan fortsätter, men som du redan nu förstår så man kan inte lära sig räkna enkelt; ett, två, tre; utan man måste tänka efter vad man ska räkna. Tänkte att detta skulle vara intressant vetande om Japanska språket, men mycket troligt att det bara är jag som tycker detta är väldigt intressant.

Så nu ska jag tillbringa min helg precis så som jag vill tillbringa den. Göra det jag vill. Och just nu är det att spela. Ikväll blir det antingen Naruto Ninja Storm 3 full burst eller... Hm, ne NNS3 är vad det blir. Förutom det? Största koppen med te och ligga kvar i sängen huuur länge jag vill. 

Suck, varför har jag inte gjort detta tidigare? Nästa vecka kommer jag sätta detsamma mål för nu vet jag hur det känns att inte sitta med näsan i studier även på helger. Damn, it feels good.

Tack för mig och tack för att ni är underbara människor! 
Ta hand om er.

Lili

Det låter som en mysig dag och åh så kul att plugga japanska! Grattis också till uppnåt mål. ^_^

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo