Mitt första offer

 
Jag har alltid varit intresserad utav att sy och sådant, men det var inte förrän högstadiet som jag fick min första möjlighet att fixa och dona. Tyvärr var läraren en sån som endast lät "de bästa eleverna" sy sina egna kläder och bara på extra sylektioner (vilket jag inte hade eftersom jag valde anvacerad matte istället). Det närmaste jag fick göra till klädesplagg var kuddöverdrag och väska med eget tryck (och trycket hittades i en pärm). Detta räknade hon som en utmaning.

Så med det dog lite utav mitt intresse för mode och skapande, men sedan har jag ju alltid målat egna kläddesigns på alla de påhittade människor jag målat. Sedan så har jag alltid varit en omöjlig person att shoppa med eftersom; först och främst jag har beslutångest som in i bomben, och för det andra; när jag ser ett relativt-okej plagg så har jag bara tanken "Denna skulle varit mycket bättre såhär." Eller "Tyget är inte skönt och jag skulle vilja lägga till detta. Inte ens nära värt priset". Vilket gör att jag oftast inte köper kläder. Och när jag väl köper kläder så har jag fyndat på superrea eller (mest troligt) second hand.
 
Nu bor jag i lägenhet och har all möjlighet till att lära mig det som legat så länge innanför bröstet. Fast det är inte förräns nu i veckan jag valde mitt första offer: En gammal skjorta som jag varit kär i sedan jag köpte den. Skön i tyget och passar till både vardagligt som lite mer formellt, men för ungefär två år sedan gick armarna sönder pga att sömmarna gav upp och inte orkade med livet längre. (Detta syns till vänster på bilden 'before'.) Så sedan dess har den legat i garderoben och bara samlat damm i väntan på att fixas.
 
 
Såhär gjorde jag:
- Klippte av armarna med lite marginal (för att kunna vika in kanterna senare)
- Klippte ner så armhålorna blev större, för att få den mer bekvämlig/luftig för armarna. Plus att tyget drar åt sig minsta lilla svättdroppe. Vitt tyg + svett = ser inte bra ut.
- Nålade armarna så det satt samma på båda sidorna och så det inte syntes några frasar från tyget
- Prövade så den satt bra. Ett uppdrag som ska utföras långsamt och försiktigt så inte flertals nålar åker in i huden och man faller in i en långsam död. Inte så seriöst, men man kan låssas.
- Började sy. Den erfarne kommer antagligen se att detta inte gjordes på symaskin, och ah precis, jag gjorde det för hand. Eftersom jag varken har symaskin eller de mest anvacerande sysakerna blev det en del improvisering. Men vad brukar man säga med tålamod klarar man allt, och precis som sagt efter cirka 3 timmar blev jag klar. OBS: Akta fingrarna och ta tid.
- Undersökte mitt närtill mästerverk till klädesplagg. För att vara första offret jag klippt och fixas så är jag nöjd. Visst, jag hade kunnat lägga till nitar och annat fancypancy stuff, men för just denna ville jag ha den så nära orginalet som möjligt.
 
 
Inte svårt att fixa själv hemma. Så har du den där skjortan du tröttnat på, varför inte göra som jag? Klipp, sy och fixa. Som att ha en nytt plagg! Nu är jag (mer) redo för sena sommarkvällar med skratt och underbara människor!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo