Min första tatuering - kort förklaring

 
(Just sayin: Blogg drar ner mättnaden som bara den därför ser alla färger väldigt matta och tråkiga ut.)
 
Jag tatuerade mig för cirka en månad sedan nu, och innan den sekund då jag klev in i studion var jag så in i bomben nervös. Nu efteråt kan jag inte riktigt förstå varför i hela friden jag försökte fundera ut alla möjliga fel som hade kunnat hända. Exempelvis: "Tänk om jag rycker till med mitt ben och sparkar henne i ansiktet så hon inpregnerar maskinen i vaden på mig." från den enkla tanken: vad som skulle hända ifall jag ryckte till. (För er vetskap så är det inte så farligt som man tänker att det ska vara, och det är ytterst ovanligt att man rycker till under tatueringsprocessen.)
 
Motivet jag valde, för er som följt mig länge vet, är ett motiv jag själv målat. Denna skapades vad jag kommer ihåg för ungefär två-tre år sedan. Den perioden kommer jag ihåg lite vagt, men den är här någonstans i hjärnarkivet. Det var den perioden då jag låg efter i skolan och hade börjat arbeta mig tillbaka till rätt bana från olycka och stress.
 
Motivet grundar sig i (det välkända) Yin Yang som har många betydelser så att det är och blir svårt att välja ett. Ja, eftersom Yin Yang står för.. tekniskt sätt allt, fast till varandras motsidor.
Yin: Svart. Jorden och månen. Det mörka, det kalla och det fuktiga. Även bergen och skelettet.
Yang: Vita. Himlen och solen. Det varma och torra. Även floderna och blodomloppet.
Ni förstår galoppen. Allt går runt. Livet, dagen, åren. Efter regn kommer solsken. Efter mörker kommer ljuset. Och jag skulle kunna fortsätta i all evighet.
 
När jag skissade på denna skapelse tänkte jag aldrig tanken att det faktiskt skulle bli en tatuering, men allt eftersom blev mina tankar/känslor till den blev större så ville jag skapa om den på så sätt att jag aldrig skulle glömma. När denna skissades var det mycket mörker i mitt liv, men var på gränsen till ljuset igen. Skolan var försenad med (vad som kändes som) tusen uppgifter så jag blev inombords stressad och förstörd och lät detta hemska humör gå ut över mina vänner, familj och störst över mig själv. Det var inte första gången jag hamnade i mörker, men det är också ett yttligare bevis på att "jo, ljuset kommer när man väntar.".
 
Därav karpen: uthållighet. I Kina berättas en legend, som uppkom för flera tusen år sedan, om karpen varför den, oavsett strömmen, väljer att simmade uppför vattenfallet. Enligt legenden simmar den mot ströms mot toppen av vattenfallet för att kunna simma igenom drakporten och där igenom magiskt tranformeras till en drake. Om vi sedan vänder till Japanska kulturen står karpen även där högt och oftast symboliserar en karp styrkan av att övervinna livets utmaningar/svårigheter. "By persevering in life's endeavors, one can better him or herself." Och bortsett från legender och sådant, så står karpen för så mycket mer: mod, självständighet, krigare, ger aldrig upp.. Och så vidare i det spåret.
 
Så kort sagt (jag gillar att förkorta ner allt när jag förklarat det långt. just sayin.) detta blev min personliga påminnelse att "Livet går runt. Livet är mörkt och det är ljust, men bara för att det är mörkt betyder det inte att det också är vackert. Lev, lär, gå och upplev. Dagen är här och kvällen kommer, och du kommer försätta gå. För i allt ondt finns gott, och i allt gott finns även ondt."





Kameratrollet fotograf i Skåne

Aldrig mer japapansk onsen för dig ;)
Det är inte bara fel färgrymd du har på bilden? Har man adobe rgb brukar bilder på internet bli bleka.

Svar: Det är nog mycket troligt att det är så! Hur löser man det? För har länge stört mig på att de blir bleka och tråkiga.
Mich-Mich

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo