Huvud fyllt av Grammatik

 
Ja, det är logiskt att våra (inte bara mitt) huvud är fyllt med grammatik. Vi lever vårat språk genom grammatik. Mer eller mindre. Men att plugga grundläggande grammatik (återigen) och behöva tänka igenom meningar och ord gör att man verkligen fyller huvudet med ordklasser, bisatser, satsdelar och så vidare.
 
 
Vi alla har redan läst på allt detta under grundskolan så det borde sitta som ristat i sten tycker man, men när man väl sätter sig och läser igenom så märker man att man inte kunde det så rinnande som man i början trodde.
 
Tack vare denna korta kurs, som kommer avslutas med tentamen nästa vecka, så har jag upplivat mina kunskapen om grammatik. Känns grymt bra!
 
Apropå grammatik, och bilden över... Om ni vill veta hur jag känner mig av grammatik. Se omslaget på min kurslitteratur. 
 
Kvällen fortsätter med Hiragana-plugg. (För er som inte vet: Jag pluggar just nu Japanska grundkurs.) Tentan för Hiragana är inte än på två veckor. Tack och lov! Det är som att försöka lära sig alfabetet på nytt. Vilket är ungefär det jag gör. Över 40 symboler som tidigare endast varit krummelurer för mina ögon ska jag kunna skriva, läsa och uttala.
 
Yaya. Vad är ett liv om vi bara klagar efter minsta lilla motgång?
Otroligt jobbigt. .. och antagligen förfärligt långtråkigt.
 
Tack för denna dagen, så hörs vi antaligen imorgon.
Vad jag ska skriva om? Ja, du. Det är en bra fråga och vi märker svaret imorgon.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo