Lämnad för att ruttna

 
Foto: Iphone, IG@bymichaelao
 
Helgen spenderades i Göteborg med goda vänner. Det mysiga lilla rummet var fyllt med skratt till senaste möjliga timmen, och fastän den sena kvällen var vi alla uppe med glatt humör söndags morgonen för att undersöka de övergivna byggnaderna runtomkring. 
 
Ena, och första, dörren vi gick in i ledde oss till först ett litet kök; där det fanns allt ifrån kaffe utgånget -07 till en fullt fungerande retro brödrost. Som om dom ställt sig up och lämnat allt samma sekund! Det finns självklart en logiskt förklaring varför det var kaffekoppar kvar på bordet, men det är alltid roligare att tänka lite mer ologiskt och mer mystiskt..
 
Andra dörren gav oss den mest konstigaste upplevelsen av hela rundturen. Först till vänster låg träslöjden, tredje bilden, även där saker lämnade som om de bara bestämde sig att sticka. Kartan över Göteborg hittades där och var en av mina personliga favoriter bland de fynd vi fann, men pga att den var sönder/skadad så fick den ligga kvar i sitt hem och "bara vara". Träslöjden var allt så som jag kommer ihåg de och vara från min barndom. Förutom skåpet i hörnet som innanför dörrarna var fylld med lättklädda kvinnor.
 
Tredje, och sista, dörren var mot gympasalen. Det var ungefär här jag kände hur möglet och den förfärliga fukten sakta men säkert intog mina lungor, och huvudet blev tungt som bly. Men min envishet och nyfikenhet sa emot och ville in längre och se mer. Allt var rent ut sagt förfärligt. Fukt. Fukt. Mögel. Fukt. Väggarna fällde tapet. Taket lika så. Stora pölar efter regn som kommit in genom söndriga taket. 
 
När vi väl letat oss fram till den stora gympasalen gick vi inte så längre in än något fotsteg. Först och främst var det mörkt som bara den, och man visste inte riktigt vart man satte sin fot. Sedan så var ju som sagt taket söndrig och därmed har regn kommit in. Träsal + regn = inget bra att studsa fram på. Så där blev vändpunkten för oss.
 
Väl ute ur mögeldoft och spindelnät bar våra fötter oss igenom skogen hem. Det var skönt att bara känna frisk luft innan man skulle sätta sig för att dra till tåget. Inget mögel. Ingen fukt. Bara härlig natur med friska vindar.
 
Omklädningsrummet.
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo